- مرکز مشاوره تلفنی اتیسم
- ۰۲۱-۴۸۰۸۵۰۰۰
- هر روز از ساعت 8 الی 16:30
نکات مهم برای شروع سال تحصیلی که والدین دارای فرزند اتیسم باید رعایت کنند:
۱-تنظیم زمان خواب کودکان
۲-آشنایی با فضای مدرسه
۳-بیدار شدن از خواب و صبحانه خوردن
۴-تغذیه در مدرسه
۵-مدت زمان ماندن در مدرسه و بی قراری های کودکان
۶- برخورد با کلیشه های کودکان اتیسم در مدرسه
۷- جدایی از والدین و برخورد با اضطراب کودکان
?تنظیم زمان خواب کودکان دارای اتیسم
از یک هفته زودتر ساعت خواب کودکان را هر شب یک ربع زودتر تنظیم کنید اگر فرزند شما عادت ندارد شب زود بخوابد بعد از ظهر او را به پارک یا پیاده روی ببرید سعی کنید خسته شود و شب شام را یک ساعت زودتر به او بدهید و او را زودتر به رختخواب ببریدو در مورد مدرسه با جملات ساده با او صحبت کنید و سعی کنید زودتر بخوابد ،صبح هم او را زودتر از خواب بیدار کنید و برای او برنامه ای شبیه رفتن به مدرسه تنظیم کنید:
۱)صبحانه بخورد
۲)لباس بپوشد
۳)کیف و وسایل را بردارد و مرتب کند و در طی روز وسایلش را چندبار ببیند
?آشنایی با فضای مدرسه
سعی کنید چند بار کودک را تا در مدرسه ببرید و بیاورید تا مسیر برایش آشنا شود، تابلو و درب مدرسه را به او نشان دهید می توانید با مدیر هماهنگ کرده و در حیاط مدرسه دور بزند و برگردد.
آشنایی با فضای مدرسه به صورت شاد برگزار گردد مثلا در آنجا خوراکی که دوست دارد بخورد و یا وسیله ای که دوست دارد به صورت جایزه به او بدهید و یا با کسی که به او علاقه دارد روز اول به مدرسه برود.
روزهای اول هرگز او را تا ظهر در مدرسه تنها نگذارید سعی کنید از تایم کم شروع کنید و آرام آرام او را به مدرسه عادت دهید.
?بیدار شدن از خواب و صبحانه خوردن
برای بیدار شدن هم مانند ساعت خواب هر روز یک ربع کودک را زودتر بیدار کنید و مانند رفتن به مدرسه مقررات را برایش توضیح دهید یا اگر از روش تصویری استفاده می کنیدمراحل را برایش روی دیوار بچسبانید.
تصاویری را به صورت مرحله به مرحله از عکس فرزندتان تهیه کنید و به ترتیب بچسبانید??
۱⃣ از خواب بیدار میشود
۲⃣ دستشویی می رود و صورت خود را می شوید
۳⃣ صبحانه می خورد
۴⃣ لباس می پوشد
۵⃣ کفش می پوشد
۶⃣ از خانه خارج می شود
برای صبحانه اگر در خانه نمی خورد یا عادت ندارد زود صبحانه بخورد یک تغذیه مفید، مقوی و کم حجم برای فرزندتان تهیه کنید تا در مدرسه میل کند.
?صبحانه های مناسب برای کودکان اتیسم در مدرسه
اگر فرزند شما دارای رژیم غذایی خاصی نیست و نیاز نیست که نکات تغذیه ای مخصوص به خودش را رعایت کند شما میتوانید هر روز یک برنامه غذایی سبک برای او را داشته باشید.
غذاهایی از قبیل نان ، پنیر گردوسیب زمینی آب پز شده یا تنوری تخم مرغ آب پز کوکو سبزی کشمش و گردو سیب موز نخود فرنگی ، هویج و کلم خرد شده. سعی کنید خوراکی ها را در ظرف جذاب که فرزند شما دوست دارد بگذارید.
به معلم سفارش کنید که تغذیه را در کلاس بخورد و یا اینکه زنگ تفریح مطمئن شود که تغذیه را میل کرده است.
به هیچ وجه مواد غذایی بسته بندی از قبیل کیک، بیسکویت و آب میوه های صنعتی را برای فرزندتان نگذارید زیرا دارای قند مصنوعی و مواد نگهدارنده غیر مجاز می باشند که باعث می شود بی قراری و اضطراب فرزند شما بیشتر شود.
اگر فرزند شما دارای رژیم غذایی بدون گلوتن و کازیین است در مدرسه برای او نان و غلات و آجیل و شیر نگذارید زیرا به شدت بهم ریختگی رفتاری او را افزایش میدهد.
اگر فرزند شما به شدت بدغذا است همان غذایی را که در منزل می خورد برایش بگذارید و یا در خانه به او صبحانه کامل بدهید زیرا گرسنگی نیز عامل بهم ریختگی رفتاری فرزند شما در مدرسه میباشد.
بهتر است تا زمانی که فرزند شما در مدرسه عادت نکرده خود شما یا یک پرستار همراه فرزندتان برای صرف تغذیه کنار او باشد و آرام آرام او را به استقلال برسانید و به یکباره او را تنها نگذارید تا عادت تغذیه او بهم نریزد.
?مدت زمان ماندن در مدرسه و بی قراری کودکان:
اگر فرزند شما به شدت به شما وابسته است و در محیط های جدید بسیار بی قرار است از تایم کم شروع کنید مثلا روز اول و دوم فقط نیم ساعت در مدرسه باشد و فقط محیط کلاس و همکلاسیهایش را ببیند.
ب) به هیچ وجه او را مجبور نکنید در کلاس با گریه و بی قراری بماند.
ج) هر روز یک ربع به ماندن در مدرسه اضافه کنید تا بتوانید در مدت یک ماه تایم مدرسه را تحمل کند.
د) در صورتی که خودتان مجبور هستید در مدرسه در کنار فرزندان باشید بیرون از کلاس و در فضایی خارج از محدوده ی دیدش باشید و او در کلاس شما را نبیند.
ه)به قوانین آموزشگاه احترام بگذارید و تحت تاثیر احساسات مادرانه به کار معلم ، مدیر و معاون در مدرسه اعتماد کنید.
در صورت بی قراری های شدید فرزندتان سعی کنید آرامش خود را حفظ کنید عصبانی نشوید ولی در عین حال قاطع باشید و قوانین تعیین شده را رعایت کنید.
و) عکس فرزندتان را بالای نیمکت او بچسبانید می توانید از وسایل، ابزار و دلبستگی که دارد در کلاس در چند روز اول به همراه داشته باشید و آرام آرام او را جدا کنید تا به یکباره دچار اضطراب نشود.
ز)اگر دلبستگی یا کلیشه خاصی دارد که نمی تواند به راحتی از آن جدا شود او را به زور در مدرسه وادار به جدایی نکنید و طی مراحل خاصی و با نظر مشاور با احتیاط و آرام آرام کلیشه و وابستگی او را حذف کنید این کار شاید ۳ الی ۴ ماه یا بیشتر طول بکشد.
دفتر مرکزی: تهران، بزرگراه ستاری جنوب، خیابان لاله شرقی، پلاک ۸
تلفن: ۴۸۰۸۵۰۰۰-۰۲۱
همه روزهای هفته از ساعت ۸ الی 16:30
ایمیل: support[@]irautism.org
تمام حقوق این وبسایت متعلق به «انجمن اتیسم ایران» میباشد. پشتیبانی توسط بهیدو