- مرکز مشاوره تلفنی اتیسم
- ۰۲۱-۴۸۰۸۵۰۰۰
- هر روز از ساعت 8 الی 16:30
اوتیسم اختلالی است که در آن مهارتهای اجتماعی، رشد زبان و خزانه ی رفتاری به صورت مناسبی گسترش نمی یابد. از نشانه های اتیسم می توان به مشکلات گفتاری، حالات یا حرکات غیر عادی،مشکلات درک احساسات دیگران، نداشتن ادراک دیداری و حسی، ترس و اضطراب، رفتار غیر عادی اجباری و آزار دهنده اشاره کرد. طبق برآورد سازمان بین المللی اوتیسم در اروپا 535000 نفر دارای این اختلال هستند که تعداد پسرها 4 برابر دخترها می باشد.
اگر چه عوامل ژنتیکی و محیطی در اوتیسم به هم پیچیده اند ولی شواهد زیادی وجود دارد که تغذیه درمانی می تواند کمک بسیاری به این کودکان کند. شما همیشه به تنظیم قند خون، آهن، چربی خون و از این قبیل نیاز پیدا خواهید کرد تا بدنتان را برای مقابله با بیماری ها آماده کنید.
کودکان اوتیسم به دلیل مصرف زیاد آنتی بیوتیک ها پوسته ی روده شان ضعیف می شود، بنابراین اگر به فکر سلامتی کودک اوتیسم خود هستید، توجه به روده ی کودکتان امری ضروری است.
شباهت زیادی بین کودکان ADHD و اتیسم وجود دارد. بنابراین برای کودک اوتیسمی که نشانه های ADHD دارد متعادل نگه داشتن قند خون امری ضروری است. متعادل نگه داشتن گلوکز غیرطبیعی که وارد خون این کودکان می شود بسیار دشوار است، زیرا بدن آن ها توانایی کمتری برای نگه داری و متعادل نگه داشتن سطح بالای قند خون دارد. این دلیل پایین آوردن تمرکز و رفتار می شود.
مشکل چاقی معمولاً در بیشتر کودکان اوتیسم وجود دارد. تحقیقات نشان می دهد که بعضی کودکان اوتیسم نقصی در آنزیم از بین برنده ی چاقی از طریق سلول مغزی دارند. این بدان معناست که کودکان اوتیسم دارای مقدار جذب بالاتری از چاقی بیدلیل نسبت به میانگن هستند.
اخیرا شاهد نشانه های رو به بهبودی با مصرف ترکیبی از B6 و منیزیم هستیم. همینطور مصرف ویتامین C. در ضمن کودکان اوتیسمی که به خوبی از ویتامین A بهره گرفته اند از نتایج حیاتی و چشم گیری در سلامتی ساختمان سلولی آنها در معده و مغز دیده می شود.
یکی از نشانه ها و عامل های نامطلوب تشدید رفتار نامطلوب کودکان اوتیسم در غذایی است که می خورند و سیر جریان خونی است که به مغز آن ها می رسد. مثلاً خوردن لبنیات باعث ایجاد راه معیوب جذب و هضم خواهد شد. البته قویترین تأثیر مستقیم از ربط غذایی در کودکان اوتیسم شامل پروتیین خانوادهی گندم و پروتئین شیر می باشد که برای هضم بسیار دشوار هستند و نشانه های زیادی از آلرژی را نشان می دهند. ولی Zinc و B6 کافی می تواند به هضم پروتئین شیر و اسید معده کمک کند.
بعد از حذف لبنیات و گندم به دیگر غذاهای مظنون مانند مرکبات، شکلات، غذاهای آماده ی رنگی، مسکن های بدون مخدر، تخم مرغ، گوجه، اواکادو، بادنجان، فلفل قرمز، سویا، ذرت توجه بفرمایید و تأثیر آن ها را در کودک خود ببینید.
البته اکثر این غذاها در لیست غذاهای روزانه ی ما هستند که کودکان اوتیسم به آن ها حساسند. اما به یاد داشته باشید که اگر در پی حذف این غذاها از لیست رژیم غذایی کودکان خود هستید، باید نسبت به جبران این ضعف در رژیم غذایی حتما با متخصص تغذیه مشورت کنید،زیرا این ها جزء منابع با ارزش غذایی هستند.
منبع:
ساحل مرادي
telegram.me/autismf
دفتر مرکزی: تهران، بزرگراه ستاری جنوب، خیابان لاله شرقی، پلاک ۸
تلفن: ۴۸۰۸۵۰۰۰-۰۲۱
همه روزهای هفته از ساعت ۸ الی 16:30
ایمیل: support[@]irautism.org
تمام حقوق این وبسایت متعلق به «انجمن اتیسم ایران» میباشد. پشتیبانی توسط بهیدو