
اتیسم چیست؟
اتیسم یک اختلال عصبی- رشدی است. بخش های مختلف مغز در افراد دارای اتیسم در همکاری با یکدیگر دچار مشکل میشوند.
این اختلال یکی از انواع اختلالات دوران کودکی است. اختلالی که رشد و گسترش مهارت های اجتماعی و ارتباطی فرد را مختل می کند. اتیسم در سه سال اول زندگی بروز میکند و مادام العمر است، شاخصه اصلی آن نقص در ارتباط و تعامات اجتماعی و بروز رفتار های کلیشه ای و خزانه رفتاری، حرکتی و … محدود می باشد. این اختلال، اختلالی پیچیده و وخیم است که مشکلات زیادی را برای رشد کودک در حیطه های مختلف رشد(شناختی، اجتماعی، عاطفی و …) ایجاد می کند و کودک و خانواده را دچار انواع چالش ها می کند.
اتیسم بر روی درک افراد از دنیا وتعاملاتشان با افراد اثر می گذارد. افراد دارای اتیسم، دنیا را متفاوت تر از بقیه می بینند، می شنوند و حس می کنند . اتیسم بیماری نیست و درمان قطعی و دارویی نیز ندارد، اما با توانبخشی فرد دارای اتیسم می تواند مهارت کسب کرده و زندگی مستقلی داشته باشد و همچنین نبوغ خاصی را از خود نشان می دهد. اتیسم شرایطی به صورت طیف بوده که از شدید تا خفیف متغیر است.

انجمن اتیسم ایران
اولین تشکل غیردولتی، غیرانتفاعی، آموزشی، پژوهشی، حمایتی و توان بخشی ویژه اختلال طیف اتیسم در ایران می باشد که در سال ۱۳۹۲ با هدف ارتقای کیفیت افراد دارای اتیسم و خانواده های آن ها توسط جمعی از متخصصان، کارشناسان، علاقه مندان و اولیا این کودکان با مجوز رسمی از وزارت کشور به شماره ثبت ۳۳۲۴۲ و شناسه ملی ۱۴۰۰۳۸۵۹۵۰۸ وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاسیس شده است.
انجمن اتیسم ایران در راستای دو هدف اصلی فعالیت می کند :
- افزایش سطح دانش خانوادههای دارای اتیسم و توانمند سازی ایشان.
- بالا بردن سطح دانش و آگاهی عمومی و تخصصی جامعه از نیازهای افراد دارای اتیسم، خانواده و مراقبان آنها.

شبکه دوستدار
شبکه دوستدار شبکهای است در سراسر ایران که دعوت کننده تمامی افراد جامعه جهت فراهم نمودن زندگی شایسته، فارغ از هر گونه تبعیض و جدایی برای کودکان طیف اتیسم میباشد.
هر یک از افراد حقیقی و یا سازمانهای خصوصی و دولتی میتوانند به شبکه دوستدار اتیسم پیوسته و عضوی از آن باشند.
پیوستن به شبکهدوستدار اتیسم یعنی تعهد به اینکه در هر سمت و شغلی که هستیم و در هر کجا که به سر میبریم برای بهبود زندگی کودکان اتیسم بکوشیم.
این حمایت میتواند به شکل ارائهی خدمات در حیطهی تخصصی، اطلاعرسانی در زمینهی اتیسم و هر گونه حمایت مالی یا معنوی از کودکان طیف اتیسم باشد.
در دنیای ایدهآل، هر شغلی که با عموم مردم سر و کار دارد باید دوستدار اتیسم باشد.
ما میخواهیم با ارتقاء مشاغلی که در حال حاضر دوستدار اتیسم هستند و همچنین با تشویق کسانی که نیستند، با تهیه نقشه راه و ارائه آموزشهای لازم به سازمانها و افراد دارای اتیسم کمک کنیم.
برای هر سازمان، دوستدار بودن تعریف متفاوتی دارد.
برای پیوستن به شبکهدوستدار اتیسم با انجمن خیریه اتیسم ایران در ارتباط باشید.
سطح بندی دوستدار
مراکز عضو شبکه دوستدار میتوانند در سطح یک قرار بگیرند و یا گواهینامه هر سه سطح را بعد از تایید انجمن اتیسم ایران از نظر مناسب بودن فضا برای استفاده فرد دارای اختلال طیف اتیسم، دریافت کند.
سطح۱: آموزش کارکنان اطلاع رسانی اتیسم در مجموعه
سطح ۲: تغیرات محیطی طبق دستورالعمل های دوستدار، وجود سنسوری بگ ها در مجموعه (تهیه از انجمن)
سطح۳: آموزش تکمیلی پرسنل و در صورت امکان، فراهم آوردن شرایط استخدامی افراد دارای اتیسم و یا یکی از اعضای خانواده آنها در مجموعه.
