- مرکز مشاوره تلفنی اتیسم
- ۰۲۱-۴۸۰۸۵۰۰۰
- هر روز از ساعت 8 الی 16:30
تشخیص رسمی برای اوتیسم خفیف وجود ندارد. اما افراد زیادی در سنین مختلف هستند که ممکن است به آن ها گفته شود با اوتیسم خفیف دست و پنجه نرم می کنند. خوب حالا سوال اینجاست که اوتیسم خفیف واقعا به چه معناست؟
در سال 1980، اوتیسم نوزادان به عنوان اختلال ناتوان کننده و شدید تعریف شد. با این تعریف هیچ بیماری که با اختلال اوتیسم دست و پنجه نرم می کرد نمی توانست در مدرسه موفق باشد، دوستی برای خود پیدا کند یا شغلی را نگه دارد. در سال 1994 اختلال جدیدی به نام سندرم Asperger به راهنمای تشخیصی اضافه شد. افرادی که با این سندرم دست و پنجه نرم می کردند با اینکه اوتیسمی در نظر گرفته می شدند می توانستند افراد توانمندی باشند. در سال 2013، معیارهای تشخیصی برای این اختلال بار دیگر تغییر پیدا کرد.
سندرم Asperger از این فهرست ناپدید شد و به جای آن راهنمای تشخیصی دربرگیرنده یک تشخیص برای همه افراد مبتلا به اوتیسم بود: اختلال طیف اوتیسم . افرادی که با اختلالات طیف اوتیسمی دست و پنجه نرم می کنند ممکن است تاخیر در گفتار داشته باشند با چالش های پردازش حسی دست و پنجه نرم کنند، رفتارهای عجیب و غریب از خود نشان دهند یا سایر نشانه ها را داشته باشند. البته این افراد ممکن است اصلا چنین نشانه هایی را هم نداشته باشند.
با اینکه همه افراد مبتلا به اختلالات طیف اوتیسمی با ارتباطات اجتماعی مشکل دارند این مشکلات می تواند از مشکلات شدید تا مشکلات خفیف همچون مشکل در زبان بدن و غیره متغیر باشد. با اینکه اختلال طیف اوتیسمی جدید در برگیرنده سطحی از پشتیبانی است اما ایده توضیح اوتیسم سطح 1 دیگر به کار نمی رود چون این موضوع برای افراد معنایی ندارد. بیشتر افراد هنوز هم از واژه سندرم Asperger استفاده می کنند اما حتی این واژه هم معنی اوتیسم خفیف یا با عملکرد بالا نیست.
افرادی که اختلال طیف اوتیسم دارند باید نشانه های خاصی داشته باشند تا بتوانند در زمره این گروه از افراد قرار گیرند. حتی افرادی با اوتیسم خفیف هم چالش های حسی و توسعه ای قابل ملاحظه ای دارند که به اندازه کافی شدید است و می تواند بر روی فعالیت ها و روابط روزمره شان اثر بگذارد. با اینکه چنین نشانه هایی باید قبل از سن 3 سالگی ظهور کنند اما گاهی از اوقات نشانه های خفیف تر تا زمانی که کودک بزرگ نشده نادیده گرفته می شود (به خصوص برای دختران). اگر این نشانه ها برای اولین بار بعد از سن 3 سالگی خود را نشان دهد فرد برای تشخیص اوتیسم صلاحیت نخواهد داشت. این افراد را به عنوان افرادی شناسایی می کنند که اختلال برقراری ارتباط دارند. اگر کودک شما واقعا اوتیسمی باشد نشانه هایش در برگیرنده موارد زیر خواهد بود:
خوب حالا سوال اینجاست که چرا برخی والدین، معلمان و پزشکان بیان می کنند کودکی اوتیسم خفیف دارد؟ اصلا این موضوع به چه معناست؟ از آنجایی که تعریف رسمی برای واژه اوتیسم خفیف وجود ندارد هر فردی از ایده خود برای تعریف این اختلال استفاده می کند.
فردی که مبتلا به اوتیسم خفیف است ممکن است مهارت های ارتباطی پیشرفته و توانایی های آکادمیک هم داشته باشد اما مهارت های اجتماعی خوبی ندارد، مشکلات حسی شدید دارد و به شدن با مهارت های سازمانی مشکل دارد. در نتیجه این فرد ممکن است مقررات مدرسه یا محل کار را بسیار چالش برانگیز بداند. به عنوان مثال فردی را تصور کنید که مهارت های زبانی پیشرفته ای دارد و از لحاظ آکادمیک بسیار موفق است. او در کلاس به سوالات پاسخ می دهد و می تواند در عرض چند ثانیه برخی از مسائل را حل کند اما نمی تواند قوانین موجود را دنبال کند. حالا این فرد را با فردی مقایسه کنید که مشکلات قابل توجهی با تحصیلات دانشگاهی دارد اما با نور یا روشنایی مشکل چندانی ندارد و مشکلی در دنبال کردن قوانین هم ندارد. به نظر شما چه کسی اوتیسم خفیف دارد. پاسخ فردی است که به مقررات و موقعیت وابسته است.
معیارهای تشخیصی DSM-5 سه سطح عملکردی دارند که به تعیین شدت اوتیسم کمک می کند.
افرادی که اوتیسم خفیف دارند در سطح ا در نظر گرفته می شوند. این موضوع بدین معنی است که آنها برای داشتن یک زندگی طبیعی به پشتیبانی کمتری نیاز دارند. این تعریف کمی گمراه کننده است چون خیلی از افراد مبتلا به اوتیسم خفیف ممکن است در برخی از شرایط به پشتیبانی زیادی نیاز داشته باشند. به عنوان مثال فردی که اوتیسم خفیف دارد ممکن است مهارت های شفاهی زیادی داشته باشد اما توانایی برای تفسیر زبان بدن یا احساسات دیگران را نداشته باشد. در نتیجه افرادی که با اوتیسم خفیف دست و پنجه نرم می کنند در کار، کلاس یا حتی برقراری ارتباط با جنس مخالف و پلیس هم ممکن است مشکل داشته باشند.
همانند سایر انواع اوتیسم، درمان مناسب در برگیرنده موارد زیر است:
برخی از کودکان مبتلا به اوتیسم ممکن است از درمان مشکلات مرتبط همچون تشنج، مشکلات معدوی روده ای، اختلال خوب و مشکلاتی همچون اختلال وسواس جبری هم نفع ببرند. این مشکلات برخی از اوتیسم نیستند اما در میان کودکان مبتلا به اوتیسم شیوع بیشتری دارند.
سخن نهایی:
نتیجه گیری که می توان از این صحبت ها کرد این است که واژه اوتیسم خفیف مفید نیست اما در میان افراد رواج پیدا کرد. واقعیت این است که نشانه های خفیف می تواند مشکلات حادی را در حوزه ارتباطات اجتماعی، کار و مستقل شدن ایجاد نماید. همچنین این افراد ممکن است چالش های احساسی شدیدی داشته باشند. بیشتر افرادی که با اوتیسم خفیف دست و پنجه نرم می کنند با اضطراب، افسردگی، اختلال وسواس جبری و سایر مشکلات روحی رنج می برند. برای درک چالش های اوتیسم از به کار بردن واژه هایی همچون اوتیسم خفیف خودداری کنید. در عوض سوالات خاص و مستقیمی درباره چالش های رفتاری ، حسی، اجتماعی و شفاهی بپرسید. سپس درباره نقاط قوت، استعداد و تمایلاتش حرف بزنید.
سلام در کار درمان اتیسم نیستم ولی با تجربه شخصی و اطلاعاتی که دارم کاش ایشون رو در مدرسه عادی ثبت نام می کردید. چون اون مدرسه مانع پیشرفت میشه و مشضکلات رو مضاعف می کنه. متاسفانه تو کشور ما مدارس مخصوص کودکان اتیسم یا وجود نداره، یا کمه و یا استاندارد نیست . ولی مدرسه کودکان اتیسم باز هم از مدرسه کم توان ذهنی بهتره، چون بچه های طیف اتیسم از هوش مناسبی برخوردارند.
دفتر مرکزی: تهران، بزرگراه ستاری جنوب، خیابان لاله شرقی، پلاک ۸
تلفن: ۴۸۰۸۵۰۰۰-۰۲۱
همه روزهای هفته از ساعت ۸ الی 16:30
ایمیل: info@irautism.org
تمام حقوق این وبسایت متعلق به «انجمن اتیسم ایران» میباشد. پشتیبانی توسط بهیدو
3 دیدگاه
توضیحاتتان خوب بود اما بشر هنوز جزییات دقیق و کامل ای از طیف اوتیسم شدید یا خفیف ندارد و یا مرز بین علایم اوتیسم خفیف را با مشکلات ارتباطی یا رفتارهای ناشی از تفسیر ذهنی افراد کمال گرا و یا تغییرات خلق و خو و رفتار در اثر تغییرات جزیی نوراترانسمیتر های مغز و سینایی ها و ..را نمیتونن توضیح دقیق بدهد ویا…در نهایت ؛هر مشکلی راه خلی داره قانون جذب مهمه و هرچی اراده کنی در دنیا میتونی مثل خمیر شکل بدی و بسازی و رفتارهای اوتیسم خفیف یا حتی شدید را میتوان بهبود داد و شکل پذیر کرد توسعه در جهت بهبودی و اونکه که از نظر سایرین در جامعه نرمال محسوب میشه سوق داد ووو موفق باشید به تحقیقات و تفکر ادامه دهید
سلام پسرم متولد8ابان 1388
علائم اتیسم خفیف مثل عدم توان در برقراری رابطه با همسالان تکرار کلیشه ای و مهمتر علاقه به آزار خانواده و دوستان با گفتن کلمات نا مربوط و به هم زدن گفتگو را دارد
زیر نظر رونپزشک خانم دکتر ارزوکیانی می باشد قرص ریسپریدون بی پریدون مصرف میکند
دکتر تایید کرده از نظر هوشز مشکل ندا رد ولز به دلیل عدم تمایل به جواب در موعد مقرر سنجش پاسخگو نمیشود ناچار کلاس ششم کم توان مدرسه کودکان اوتیسم تحصیل میکند که برای آوردن خیلی آسان است
حداقل شماره خودرو 100 نفر را هم حفظ نموده است
راهی برای کمک