- مرکز مشاوره تلفنی اتیسم
- ۰۲۱-۴۸۰۸۵۰۰۰
- هر روز از ساعت 8 الی 16:30
دكتر مهدی علیزاده (کاردرمانگر، دکتری علوم اعصاب و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران)
اتیسم در سنین زیر دو سال و بر اساس علائم بالینی که به آ نها » علائم خطر « (Red flay ) می گویند، شناسایی می شود و از آن به بعد از طریق تستهای غربالگری و تشخیصی مانند کارس، ADOS یا MCHAT ، قابل تشخیص است.
برای فهم علت اتیسم نیاز به یک مصاحبه تشخیصی و تهیه تاریخچه پزشکی توسط روانپزشک کودکان است، که در آن صورت می توان دلیل احتمالی اتیسم را پیدا کرد. برای فهم دلیل قطعی آن نیاز به انجام آزمایشهای پاراکلینیکی و ژنتیکی است.
بهترین درمان ها را میتوان از گایدلاین های اتیسم که کشورهای پیشرفته تهیه کرده اند و همچنین از طریق جدیدترین مقالات علمی در این مورد، پیدا کرد. این کار را تیمی از متخصصین روانپزشکی، توانبخشی و روانشناسی انجام می دهند. هیچ درمان تکی کاملی برای اتیسم وجود ندارد و همه درمانها هم از درجه اهمیت یکسانی برخوردار نیستند، بلکه بعضی مهمتر از مابقی شناخته می شوند. افرادی با حداقل پنج سال سابقه کار در زمینه توانبخشی در اتیسم، این درما نها را به خوبی می شناسند.
تست های تشخیصی از طریق آزمایش خون به عنوان یکی از راه های تشخیص است که در مرحله تحقیق و آزمایش هستند و تا به امروز نمیتوان فقط از طریق آزمایش خون به تشخیص اتیسم پی برد. بلکه ارتباطاتی را در مطالعات اخیر بین اتیسم و برخی بیومارکرها در خون دیده اند که قطعی نیست.
پاسخی قطعی برای یک رژیم غذایی خاص اتیسم وجود ندارد، اما از خوراکی های محرک مانند شکلات، کاکائو و افزودنی های غیر طبیعی باید اجتناب شود. حبوبات، میوه های طبیعی، ویتامین ها ( به ویژه B6 و امگا 3)، مواد معدنی و پروبیوتیک ها مفید هستند. البته نکته بسیار مهم تر توجه به علایق کودک و بررسی وضعیت پردازش حسی او، به ویژه حواس بویایی و چشایی و نیز وضعیت حس دهانی اوست.
منبع: فصلنامه آوای اتیسم، شماره 2
دفتر مرکزی: تهران، بزرگراه ستاری جنوب، خیابان لاله شرقی، پلاک ۸
تلفن: ۴۸۰۸۵۰۰۰-۰۲۱
همه روزهای هفته از ساعت ۸ الی 16:30
ایمیل: info@irautism.org
تمام حقوق این وبسایت متعلق به «انجمن اتیسم ایران» میباشد. پشتیبانی توسط بهیدو