نشست خبری ماه جهانی آگاهی بخشی اتیسم برگزار شد
انجمن اتیسم ایران همچون سالهای گذشته،در راستای رسالت خود در زمینه آگاهیبخشی عمومی و با همکاری نهادهای ملی، در ماه جهانی اتیسم، اقدام به برگزاری کارزاری ملی با محوریت دو موضوع اساسی: «تشخیص و مداخله بهموقع» و «افزایش پذیرش و درک جامعه از اختلال اتیسم» نموده است.
به گزارش روابط عمومی انجمن تیسم ایران 25 فروردین ماه به مناسبت ماه جهانی آگاهی بخشی اتیسم نشست خبری در سالن اشراق ایوان شمس با حضور ارزشمند ۱۶ رسانه مهم کشور به همراهی واحد مرکزی خبر صدا وسیما به میزبانی انجمن اتیسم ایران برگزار گردید.تا با همکاری اصحاب رسانه ترویج آگاهی، اصلاح نگرشها و حمایت از خانوادههای درگیر با اختلال اتیسم پر رنگتر از قبل شکل گیرد.

این نشست خانم سعیده صالح غفاری مدیر عامل انجمن اتیسم ایران،سینا توکلی معاون آموزش توانبخشی و سلامت خانواده،محمد علی میری مدیر مطالبه گری و به همراهی خانم سونیا پوریامین برگزار شد.
رئیس انجمن اتیسم ایران گفت: در دنیا یک نفر به ازای هر ۳۶ نفر جمعیت به اتیسم مبتلا است ولی در ایران آمار دقیقی از تعداد مبتلایان نداریم. در ایران برای ۲۴ نهاد از جمله وزارتخانههای بهداشت، کشور و فراجا برای حمایت از بیماران اتیسم تکلیف تعیین شده که همکاری مستمر آنها را می طلبد.
صالح غفاری، فعالیت و مطالبه گری انجمن اتیسم را مهمترین راهبرد برای پیگیری و حل مشکلات مبتلایان اتیسم بیان کرد و گفت: در گذشته فقط ۲ درصد جامعه از بیماری اتیسم آگاهی اولیه داشتند که با تاسیس این انجمن و فعالیتهای گسترده انجام شده و این رقم به ۳۰ درصد رسیده است و امیدواریم دولت نیز در زمینه درمان بیماران مبتلا به اتیسم بستههای حمایتی را تدوین کند.
غفاری تصریح کرد: اتیسم به یک پدر و مادر نیاز ندارد، بلکه به حمایت و همکاری این سازمانها نیاز دارد. انجمن اتیسم ایران با همکاری تمامی فعالان اتیسم در کشور، زحمات ۶ سالهای را کشیده است تا سند ملی اتیسم را تهیه کند. این سند در طول دو سال گذشته به شکل برنامه اقدام مشترک درآمده و در هر دو دولت، هم دولت قبل و هم دولت جدید، دستور اکید ریاست جمهوری برای تسریع در امضای این برنامه اقدام مشترک وجود داشته است.
مدیر انجمن اتیسم ایران تاکید کرد: اکنون، برای تسریع در این روند، نیاز است که مقاومت سازمانها در امضای این برنامه شکسته شود. جامعه بزرگ اتیسم ایران، که شامل افراد دارای اتیسم، خانوادههای آنها، نیکوکاران و فعالان در سازمانهای مردمنهاد است، طی نامهای خواستار نهایی شدن امضا و ابلاغ این برنامه مشترک به ۲۳ سازمان مربوطه شدهاند. این اقدام میتواند به بهبود وضعیت خانوادهها و افراد دارای اتیسم در کشور کمک شایانی کند.

در ادامه سینا توکلی معاون آموزش توانبخشی و سلامت خانواده انجمن اتیسم ایران گفت: آمار دقیقی از مبتلایان به اتیسم در ایران وجود ندارد؛ این انجمن در حال حاضر ۹هزار و ۴۳ عضو دارد که ۷۲۰۰ نفر مرد و بقیه زن هستند. بیش از ۲۵۰ خانواده افراد عضو انجمن اتیسم هم در تهران سکونت دارند. اما برآوردها حاکی از آن است که بیش از 45هزار مبتلا به اتیسم وجود دارد.
معاون انجمن اتیسم ایران با مقایسه وضعیت ایران با سایر کشورها تصریح کرد: در بسیاری از کشورها، هزینههای درمان اتیسم برعهده دولت است. بر اساس آمارهای ما، در 197 خانواده عضو انجمن، مادران سرپرست خانوار هستند و پدر فوت شده است که این موضوع چالشهای اقتصادی آنان را مضاعف میکند.
وی با اشاره به هزینههای سنگین درمان گفت: 3200 نفر از اعضای انجمن از پوشک بزرگسال استفاده میکنند که تنها این مورد، ماهانه هزینههای قابلتوجهی به خانوادهها تحمیل میکند. هزینه ویزیت روانپزشک فوق تخصص 890 هزار تومان است که این رقم فقط مربوط به بخش خصوصی است. علاوه بر این، 25 درصد از مبتلایان، به داروهای ضد تشنج نیاز دارند که هزینههای دارویی را افزایش میدهد. حدود 20 درصد از کودکان اتیسم در بزرگسالی نیز فاقد تکلم هستند که نیاز به خدمات توانبخشی را بیشتر میکند.
توکلی با ارائه مثال دیگری افزود: هزینه هر جلسه کاردرمانی و گفتاردرمانی به طور متوسط 500 هزار تومان است. یک کودک اتیسم به طور معمول به 20 تا 25 جلسه توانبخشی در ماه نیاز دارد که ماهانه هزینهای معادل 10 تا 12 میلیون تومان را در پی دارد. همچنین، بسیاری از شهرهای کوچک فاقد مراکز توانبخشی هستند و خانوادهها مجبور به جابهجایی بین شهرها میشوند که هزینههای حملونقل را نیز اضافه میکند. از سوی دیگر، در دو سال اخیر، هزینههای دارویی بهشدت افزایش یافته و کیفیت برخی داروهای داخلی نیز پایین است.او در ادامه با اشاره به واقعیتهای تلخ برخی خانوادهها گفت: «برخی پدر و مادرها برای اینکه دختران دارای اوتیسمشان در جامعه دچار مشکل نشوند، موهای آنها را میتراشند و لباس پسرانه به تنشان میکنند. ما به این شکل داریم هویت این افراد را از آنها میگیریم.
توکلی خاطرنشان کرد: ممکن است فرد مبتلا کنترل ادرار و مدفوع نداشته باشد و ممکن است این فرد ۱۷ ساله، ۱۸ ساله یا حتی ۲۰ ساله باشد و به عنوان بزرگسال از پوشک استفاده کند. هزینههای پوشک برای این خانوادهها عددی عجیب و غریب است.
او افزود: این روزها به شدت در مورد این موضوع صحبت میشود و در کمپینی که راه اندازی شده، خانوادهها از تعرفههای توانبخشی، درمان و دارو شکایت میکنند. قطعاً این هزینهها بر هزینههای معیشت تأثیر میگذارد. همچنین پژوهشی با دانشگاه تهران در انجمن ایران در حال انجام است که تا چند ماه آینده، هزینههای درمانی و غیر درمانی یک کودک در خانواده را به طور دقیق در یک نشست خدمت شما اعلام خواهیم کرد.

در ادامه محمد علی میری مدیر مطالبه گری انجمن اتیسم گفت: مراکز توانبخشی با بیمهها قرارداد نمیبندند، ۶٠ درصد مبتلایان تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی هستند و ۶١ مرکز توانبخشی با بیمه تامین اجتماعی قرارداد دارند و تعداد مراکزی که با بیمه سلامت قرارداد بستهاند ۶۴١ مرکز است.
میری افزود: بیمه تامین اجتماعی باید به بیمه سلامت متصل شود تا پوشش بیمهای بیمه اتیسم انجام شود و این اتصال پس از ٢ سال انجام نشده و مبتلایان ۶ ماه بعد هزینهها را دریافت میکنند و خانواده مبتلایان در مسیر بیمه تامین اجتماعی و بیمه سلامت خانوادهها در مراکز استانها در رفتوآمد هستند.
وی درباره برگزاری دورههای آموزشی گفت: انجمن اتیسم ایران با همکاری وزارت بهداشت و همچنین سازمان اورژانس کشور دورههای آموزشی را برگزار کرده که این دورهها امتیاز بازآموزی دارد.
میری در پایان افزود: سامانه بانک اطلاعاتی اعضای انجمن را ایجاد کردهایم تا در صورت گمشدن افراد طیف اتیسم،پلیس از اطلاعات این سامانه استفاده کند. مشکلی در زمینه افراد کمتر از ۱۴ سال وجود دارد، چرا که شناسنامه این افراد عکسدار نیست و در سامانه ثبت احوال کشور ثبت نشده است. انجمن در این زمینه با پلیس+۱۰ وارد مذاکره شده تا اطلاعات این افراد در سامانه آنها ثبت شود.
2 دیدگاه
vi5sqt
http://terios2.ru/forums/index.php?autocom=gallery&req=si&img=4553