سلسله نشست‌های هم‌اندیشی شهر آرمانی با محوریت اداره کل سلامت برگزار شد

به گزارش روابط عمومی انجمن اتیسم ایران سلسله نشست‌های هم‌اندیشی شهر آرمانی با محوریت اداره کل سلامت با حضور اعضای شورای شهر تهران و تنی چند از نمایندگان مجلس شورای اسلامی امروز – دوشنبه ۲۴ دی‌ماه ۱۴۰۳- برگزار شد.

حمید صاحب، مدیرکل سلامت شهر تهران در این نشست با تاکید بر اینکه سلامتی تاجی است بر سر انسان که تنها افراد بیمار آن را درک می کنند، اظهار کرد: سلامتی در ردیف امنیت و بلکه مقدم بر امنیت است.

مدیرکل سلامت شهرداری تهران در پایان سخنان خود با اشاره به اینکه تلاش کردیم صادقانه، بی‌منت و مقتضی به شهروندان خدمت کنیم، تصریح کرد: ما وظیفه داریم که مردم را توانمند کنیم تا از خود مراقبت کنند. اصل کار ما ساختن حال‌خوب‌ شهروندان با افزایش آگاهی و سواد سلامتی آن‌ها است. نباید سلامت را محدود به تندرستی کنیم و باید به سلامت روان نیز توجه ویژه ای داشته باشیم.

فرزانه بشردوست دبیر مرکزی کانون جهان‌دیدگان شهر تهران نیز در این همایش با تاکید بر اینکه نقطه ارتباط سالمندان و مردم محلی در تمام محلات، دبیران کانون‌های سالمندی محلات هستند، مطرح کرد: هرگونه خدمات و سیاست‌گذاری در حوزه سالمند از طریق دبیران به مردم محلات انتقال پیدا می‌کند.

بشردوست از بهره‌مندی ۳۰ هزار سالمند از خدمات و برنامه ها خبر داد و افزود: «گنجینه‌های شهر» یکی دیگر از برنامه‌ها است که در آن هنرمندان و نخبگان سالمند شناسایی می‌شوند. این افراد در برنامه گنجینه‌های شهر معرفی و از آن‌ها قدردانی می‌شود.

حسین ملک افضلی استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز با تاکید بر اینکه ۳۰ سالی هست که با شهرداری در ارتباط هستم و شاهد خدمات آن‌ها در عرصه سلامت بوده‌ام، بیان داشت: شاهد این امر هستم که امروز این خدمات توسعه یافته است. وی با تاکید بر اینکه نقش شهرداری در ارتقاء سلامت اگر بیشتر از وزارت بهداشت نباشد، مطمئناً کمتر نیست، گفت: نظام سلامت بر سه پایه استوار است. ۲۵ درصد مرتبط با وزارت بهداشت است؛ به شرط اینکه کار خود را به درستی انجام دهد. ۲۵ درصد دیگر همکاری بین بخشی است و وزارت‌خانه‌های دیگر نیز باید پیوست سلامت باشند و برنامه‌های آن‌ها به سلامت شهر تهران کمک کند.

افضلی با اشاره به اینکه سهم عمده ارتقاء سلامت که معادل ۵۰ درصد می‌شود، سهم‌ مردم است، گفت: باید سواد سلامت مردم ارتقاء پیدا کند و به صورت فردی از خود، خانواده و … مراقبت کنند.

در این جلسه سعیده صالح غفاری مدیر عامل انجمن اتیسم ایران با بیان اینکه شهرداری‌ها در بحث سلامت نقش بسیار مهمی دارند، اظهار کرد: ۷۵ درصد بسته نظام سلامت به عهده شهرداری است؛ ما در انجمن اتیسم ایران به همراهی انجمن های علمی ابراز تمایل خود را برای همفکری و حل معضلات افرادی که دارای مشکلات جسمی حرکتی هستند اعلام میداریم. تا این مشکلات هر چه زودتر کمتر و کمتر شود.هیچ نهادی به اندازه شهرداری با افرادی که دارای اینگونه مشکلات است با مردم در تماس نیست.

ما باید با تلاش بیشتر از طریق داوطلبین، سلامت‌یاران و… آگاهی مردم را نسبت به رویارویی با افراد کم توان  بالا ببریم. مسئله بعدی این است که باید بین شهرداری و وزارت بهداشت هماهنگی ایجاد گردد. شورای راهبری سلامت تهران باید مجدد برقرار و هماهنگی و همکاری بین وزارت بهداشت و شهرداری تامین شود.با مشاهده و بهره‌گیری از تجربیات سایر کشورها، شهرداری به خوبی می‌تواند همیشه نقش هماهنگ کننده و اجرای نظام سلامت در جامعه را ایفا کند.

وی در پایان از تلاش شهرداری تهران و معاونت اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران تقدیر کرد.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *