- مرکز مشاوره تلفنی اتیسم
- ۰۲۱-۴۸۰۸۵۰۰۰
- هر روز از ساعت 8 الی 16:30
انجمن اتیسم ایران طی نشستی با روسای پلیس فاتب به طرح مشکلات خانوادههای دارای اتیسم از جمله معضل پرتکرار گم شدن فرزندان اتیسم پرداخت. طبق آمار اداره پلیس فاتب بیشترین افراد گم شده در طیف اتیسم، نوجوانان 16 تا 20 ساله شناسایی شدهاند.
برخی از افراد دارای اتیسم کلام نداشته و به دلیل عدم توانایی برقراری ارتباط اجتماعی در صورت خروج از خانه و گم کردن مسیر امکان برگشت یا اطلاع به خانواده را ندارند. بر این اساس معاونت اجتماعی فرماندهی نیروی انتظامی تهران بزرگ سامانهای برای سهولت پیگیریها در زمان گم شدن فرد دارای اتیسم طراحی کرده است. خانوادههای دارای فرزند طیف اتیسم میتوانند با معرفی خود به انجمن اتیسم ایران و تکمیل پرونده عضو سامانه فاوا شده و در صورتی که از فرد طیف اتیسم بیخبر شدند با ورود به این سامانه، به صورت آنلاین و بدون طی کردن زمان برای تشکیل پرونده، پلیس را در جریان مفقود شدن شخص قرار داده و پیگیریها با دسترسی مستقیم پلیس به پرونده شخص گمشده را آغاز کنند. در حال حاضر این طرح به صورت پایلوت در شهر تهران آغاز شده است. پیشبینی میشود به زودی این سامانه در سطح کشور و برای تمام استانها در دسترس قرار گیرد.
یکی از خدمات همگانی ستاد فرماندهی انتظامی تهران بزرگ امکان ثبت اثر انگشت از طریق سامانه دستافزار است. ثبت اثر انگشت افراد دارای اتیسم در این سامانه هنگام تحویل شخص گمشده به کلانتری کمک بزرگی برای پیدا شدن خانواده ایشان خواهد بود.
در کنار این سامانهها اپلیکیشن پلیس من با ارائه خدمات به عموم جامعه در زمینه اعلام مفقودی جهت رسیدگی به پرونده افراد گمشده نیز میتواند به خانوادههای اتیسم کمک کند. خانوادهها میتوانند با ثبت نام در این اپلیکیشن، پلیس را در جریان مفقود شدن شخص قرار داده و رسیدگی به پرونده شروع شود.
در صورتی که دسترسی به سامانه یا اپلیکیشن مقدور نباشد لازم است خانواده به محض بیاطلاعی از شخص با پلیس 110 تماس گرفته و بعد با مراجعه به دایره فقدان در اداره آگاهی با ارائه کد ملی شخص مفقود شده فرآیند چستوجو توسط پلیس و اداره آگاهی را شروع کنند.
همچنین در این نشست عنوان شد که پلیس نیاز به آموزش درباره نحوه رفتار با افراد دارای اتیسم و شناخت و کنترل هیجانات ایشان دارد. در ادامه اقداماتی که تا به حال از سمت فرماندهی انتظامی جهت آموزش نیروی پلیس ناجا انجام شده است، با حضور و هدایت انجمن اتیسم ایران این آموزشها تکمیل و گستردهتر خواهد شد.
روابط عمومی انجمن اتیسم ایران
دفتر مرکزی: تهران، بزرگراه ستاری جنوب، خیابان لاله شرقی، پلاک ۸
تلفن: ۴۸۰۸۵۰۰۰-۰۲۱
همه روزهای هفته از ساعت ۸ الی 16:30
ایمیل: info@irautism.org
تمام حقوق این وبسایت متعلق به «انجمن اتیسم ایران» میباشد. پشتیبانی توسط بهیدو
%1$s دیدگاه
سلام اتیسم چرا من میخونم یه چیزه میبینم یه چیز دیگه وقتی میبینم انگار عقب ماندگی داره