هیچوقت از والدین کودکان اتیسم، دلایل ابتلای بیماری فرزندشان را نپرسید!

دلایل ابتلا فرزندتان به بیماری اوتیسم

دلایلی که مانع پرسیدن سوال “چه عاملی باعث ابتلا فرزند شما به بیماری اوتیسم شده است؟”

آیا می‏دانید که دلایل ابتلا فرزندتان به بیماری اوتیسم چیست؟

اگر شما والدین کودکان مبتلا به طیف اوتیسم هستید، این سوال را بارها و بارها از طرف خانواده، دوستان، نزدیکان و افراد کاملا غریبه شنیده‏ اید. حتی زمانیکه در خواب هستید این سوال مدام در ذهن شما در حال تکرار شدن است، و احتمالا آن را در رویاهایتان هم می‏شنوید. متاسفانه کمتر از ۲۰ درصد ابتلا به اوتیسم دلایل شناخته شده دارد. در حقیقت، عوامل موثر شناخته شده در ایجاد بیماری اوتیسم بسیار اندک است. عواملی مانند اختلالات ژنتیکی مانند سندروم ایکس شکننده، استفاده از داروهای خاص در دوران بارداری (والپروات تنها یکی از معدود داروهای شناسایی شده در این مورد است) یا به شکل واضح از طریق صفات ارثی (افراد دیگری مبتلا به اوتیسم در خانواده وجود دارند). واکسن‏ ها، با وجود تبلیغات گسترده‏ای که آن ها را احاطه کرده است از دلایل شناخته شده ابتلا به اوتیسم نیستند. با وجود آنکه نشان داده شده است که دلایل بدست آمده در خصوص ابتلا به اوتیسم بسیار اندک بوده است، سوالات مردم در این مورد متوقف نشده است. حتی بدتر از آن، باعث توقف والدین به باور اینکه دلیل ابتلا به آن را پیدا کرده‏اند نیز نشده است- حتی زمانیکه آنها هیچ راهی برای تائید نظریه یا حدس خود ندارند (که معمولا به همین شکل است).

دلایل ابتلا فرزندتان به بیماری اوتیسم

به دنبال سرزنش کردن کسی هستید؟ می‏خواهید از ابتلا به بیماری جلوگیری کنید؟ و یا می‏خواهید نظریه خود را به فروش برسانید؟

قبل از شروع کار خود صبر کنید

والدین کودکان مبتلا به طیف اوتیسم که عقیده دارند جواب پرسش خود را پیدا کرده ‏اند (درست یا غلط) احتمالا با احساس گناه زیادی در حال زندگی کردن هستند. سوال‏ هایی از قبیل اینکه چطور توانستم که اجازه بدهم آن اتفاق بیفتد (یا نیفتد)؟- و دلایلی برای آن ارائه می‏دهند- که احساس گناه آن ها را تشدید می‏کند. این موضوع به دلیل این است که تمام توجه والدین ناامید کودک مبتلا به اوتیسم معطوف به بخش‏ هایی از اخبار، پرسش و پاسخ‏ های فیس‏بوک و یا کامنت‏ های افراد غریبه می‏شود. به عنوان مثال: ” من شنیده‏ ام که اگر مادری در زمان بارداری از تن ماهی استفاده کند فرزند آن ها احتمالا با بیماری اوتیسم متولد می‏شود”

و یا ” چطور توانستید اجازه دهید کودکتان واکسینه شود؟ جنی مک کارتی می‏گوید که واکسیناسیون باعث ابتلا به اوتیسم می‏شود”

” شما در شهر (نام شهر) زندگی می‏کنید؟ نمی‏دانستید که در آنجا کارخانه‏ های زغال سنگ وجود دارد و انتشار زغال سنگ می‏تواند منجر به ابتلا به اوتیسم شود؟”

اغلب افرادی که با این مشکل (اوتیسم) روبرو نشده ‏اند به دنبال یافتن دلیل ایجاد آن هستند تا اطمینان حاصل کنند که خود به این بیماری مبتلا نخواهند شد. برای مثال، مردم در مورد فردی که اخیرا مبتلا به سرطان ریه تشخیص داده شده است می‏پرسند” آیا او سیگار می‏کشید؟”و در مورد کسی که سکته مغزی داشته است می‏پرسند ” آیا اضافه وزن داشته است؟” اگر جواب سوالات آن ها مثبت باشد و آنها نه سیگار می‏کشند و نه اضافه وزن دارند احساس آرامش می‏کنند و مطمئن از اینکه با مشکلی از این طیف روبرو نخواهند شد.

در مورد اوتیسم، این روش قابل اجرا نیست. از آنجایی که نمیدانیم منشا بیماری از کجاست نه از وقوع آن می‏توان جلوگیری کرد و نه کسی را مورد سرزنش قرار داد. اغلب موارد کسانی که این سوالات را مطرح می‏کنند واقعا به دنبال جواب آن نیستند. در عوض، آن ها به دنبال ایجاد شرایطی برای به فروش رساندن نقطه نظرات خاص، روش درمان، تولیدات و سیستم اعتقادی خود هستند. به بیان دیگر، آنها ممکن است به طریقی سوال مطرح کنند که فروشنده بیمه بپرسد “آیا تا به حال در مورد بیمه عمر فکر کرده ‏اید؟”

در نهایت، پرسش این سوالات نتایج منفی به دنبال دارد، از جمله موارد ذیل:

  • مطرح دوباره موضوعی دائمی و دردناک که راه حلی برای درمان آن وجود ندارد، زیرا کسی از دلایل بروز بیماری اوتیسم در کودکان اطلاعی ندارد.
  • ایجاد توهم (بار دیگر) که یکی از والدین – در اغلب موارد مادر- در برخی موارد تصمیم اشتباهی گرفته است که باعث ایجاد صدمه به کودک شده است.
  • ایجاد کردن فضایی برای سخنرانی افرادی بدون داشتن دانش واقعی و تجربه‏ در مورد علل و روش ‏های درمان اختلال که عمدتا علت و درمان آن ناشناخته است.
  • به شکل نادرستی دیگر والد را مطمئن می‏کنند از اینکه ابتلا فرزندشان به اوتیسم غیرممکن است زیرا که آنها در منطقه متفاوتی زندگی می‏کنند، غذاهای متفاوتی مصرف می‏کنند، و در صورتیکه فرزند مبتلا به طیف اوتیسم داشتند سبک زندگی متفاوتی را تجربه می‏کردند.
  • ایجاد نگرانی بیش از حد در پدر یا مادر (والد دیگر) که دختر یا پسرشان احتمالا به اوتیسم مبتلا است، زیرا که آنها شیوه زندگی نادرستی را انتخاب کرده‏اند مانند محل زندگی و نوع تغذیه.

و نکته مهم، اگر به جایی دعوت شدید برای حدس و گمان (سخنرانی) در مورد علل ابتلا کودک به اوتیسم برای پدر و مادر کودک این کار را انجام ندهید.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 + 19 =