- مرکز مشاوره تلفنی اتیسم
- ۰۲۱-۴۸۰۸۵۰۰۰
- هر روز از ساعت 8 الی 16:30
مطالبهگری فعالیتی است که توسط فرد یا گروهی با هدف اثرگذاری بر تصمیم های سیاسی، اقتصادی و نهادهای اجتماعی انجام میشود که شامل فعالیتها و انتشاراتی است تا بتواند سیاستهای عمومی، قوانین، بودجهها و… را به نفع افراد خود، تدوین، اصلاح، نظارت و اجرا کند و این امر را با استفاده از بیان حقایق و روابطشان با سایر امور زندگی و بخشها، رسانه و پیامها انجام میدهد. که عموم این فعالیتها از طریق آموزش، آگاهی بخشی و … انجام می گردد.
با توجه به اینکه در مطالبهگری ما با قوانین سرو کار داریم و هر شهروندی در جامعه دارای حقوقی میباشد که باید پاسخ داده شود، به همین دلیل ما به دنبال تدوین، اصلاح، نظارت و اجرای قوانین، دستورالعملها، آییننامهها و… هستیم. در همین راستا سندهای قانونی مختلفی تهیه و تدوین شده است.از جمله:
در سطوح علمی و اجتماعی مدلهای مختلفی نسبت به افراد دارای معلولیت وجود دارد که از بین آنها( مدل اجتماعی) نوع نگاه معتبری است که باید به افراد دارای اتیسم داشته باشیم. بـر خلاف مدل پزشـکی، مدل اجتماعی بـه موانـع اجتماعی، سـاختاری، فیزیکـی و نگرشـی در جامعـه میپـردازد کـه سـبب میشـود فـرد دارای معلولیـت نتوانـد بطـور کامـل در جامعـه حضور داشـته باشـد. این مـدل ضمـن اشـاره بـه وجـود اختلال های جسـمی و ذهنـی در افـراد، ایـن شـرایط را نقـص و کاسـتی بـه حسـاب نمیآورد؛ بلکـه محیطــی را ســرزنش میکنــد کــه بــرای حضــور افراد متنــوع و متفـاوت و فکرهـای گوناگون آماده سـازی نشـده اسـت و فقـط در خدمــت گروهــی خــاص از انسانهاســت.
در راستای پاسخگویی به دغدغههای خانواده و بر اساس جریانهای ارزشسازی که استراتژیهای انجمن مشخص کرده، خط مشی اقدامات و شاخصهای واحد مطالبهگری بر ضرورت فراگیری در سطح ملی، حمایتگری و تمرکز بر نتایج ملموس و ایجاد الگو با راهبرد کلیدی، اقدامات خود را پیش خواهد برد.
محوریت اصلی راهکارها به شرح زیر است:
موارد ذکر شده در بالا باید با محوریت حمایت، مقابله با نابرابریها،دسترسی بهتر، بهبود و گسترش براساس 8 فصل کلی کنوانسیون بین المللی حقوق معلولین در نظر گرفته شود.
به جهت بررسی بهتر و انجام مطالبهگری هدفمند، نیازمند اطلاعات شفاف و واضحی از این اختلال در ایران و دنیا هستیم، به همین منظور در این سند در تلاش هستیم تا بتوانیم اطلاعات و چشمانداز پیش روی این اختلال در کشور را مورد بررسی قرار دهیم.
پسران دارای اتیسم که تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی و تحت کفالت پدرشان هستند، بعد از سن 18 سالگی با توجه به قوانین موجود کشور از کفالت پدر خارج میشوند. در این حالت یا باید ادامه تحصیل دهند که بتوانند تحت کفالت باقی بمانند یا با توجه به شرایط ذهنی و روانی از کار افتاده شوند.
برای عکسدار کردن شناسنامه فرزندتان، لازم نیست که فرزند دارای اتیسم خود را به دفاتر پیشخوان ببرید.
شما میتوانید با در دست داشتن مدارک زیر به پیشخوانهای دولت دوستدار اتیسم با مدارک زیر مراجعه کنید:
در سن 18 سالگی همه آقایان ایرانی باید وضعیت نظام وظیفه خود را از جهت اخذ معافیت و یا رفتن به سربازی مشخص کنند. بدین منظور می بایست مراحلی را که شامل ارسال دفترچه خدمت نظام وظیفه و دریافت معافیت پزشکی میباشد را طی نمایند.
افرادی که دارای یکی از ۱۰۷ بیماری خاص و صعبالعلاج (اتیسم) مصوب وزارت بهداشت هستند و در سایر سازمانهای بیمهگر (تامین اجتماعی, نیروهای مسلح، سلامت) بیمه شدهاند یا هیچ پوشش بیمهای ندارند، میتوانند با مراجعه به سامانه شهروندی سازمان بیمه سلامت برای بهرهمندی از مزایای پیشبینی شده، ثبتنام کنند.
در اصطلاح حقوقی محجور به شخصی گفته میشود که از تصرف در اموال و حقوق مالی خود ممنوع باشد، مطابق ماده 1207 قانون مدنی، صغار، اشخاص غیر رشید و مجانین بهعنوان محجور قیدشدهاند.
مصلحت وی، فروش اموال شخص محجور تنها با اجازه دادستان و توسط قیم انجام خواهد شد.
دفتر مرکزی: تهران، بزرگراه ستاری جنوب، خیابان لاله شرقی، پلاک ۸
تلفن: ۴۸۰۸۵۰۰۰-۰۲۱
همه روزهای هفته از ساعت ۸ الی 16:30
ایمیل: info@irautism.org
تمام حقوق این وبسایت متعلق به «انجمن اتیسم ایران» میباشد. پشتیبانی توسط بهیدو